De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
Deze pure Sangiovese is een wijn met een grote geur-en smaakintensiteit. De Crepe werd bekroond met Excellence in de Ais Emilia Romagna Guide, de wijngids van de Italiaanse vereniging van sommeliers. De druiven zijn in de eerste helft van september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in inox tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 10 à 12 dagen. De lagering voor 90% in cementkuipen in plaats van in inox vaten maakt de Crepe nog genereuzer in de neus en in de mond. De overige 10% rijpt gedurende 6 maanden in barriques. Een erg aangename, fruitige en leuke Sangiovese waar ze in Toscane een puntje aan kunnen zuigen. Niet voor niets bekroond in toonaangevende Italiaanse wijngidsen.
San Salvagio uit Montepulciano hoort bij het groepje kwaliteitsproducenten uit dit historisch herkomstgebied in Toscane. De wijngaarden op de glooiende hellingen genieten naast zon van een verkoelende bries. In 1996 werd de beslissing genomen om weer aan te sluiten bij de familietraditie van wijnmaken. Het landgoed San Salvagio di Sopra is het resultaat. Van de verkoop van druiven zijn ze veranderd in wijnmakers. Deze Rosso di Montalcino is een blend van Sangiovese, lokaal Prugnolo Gentile genoemd, Canaiolo en Mammolo. De druiven groeien in de wijngaard van La Spinella en San Salvagio di Sopra. De wijn heeft een robijnrode kleur is, een fruitig aroma van zwarte kersen en zacht rood fruit en kruidige toetsen. De smaak is toegankelijk met zachte tannines en fijne zuurtjes. Na vinificatie rijpt de Rosso di Montalcino 6 maanden in Slavonische eikenhouten vaten. Perfect bij traditionele Toscaanse gerechten, gegrild of gebakken rood vlees en gerijpte kaas.
Morellino di Scansano Vigna Benefizio is een single vineyard Sangiovese. De druiven worden bij optimale rijping geplukt in de gelijknamige wijngaard wanneer de perfecte fenolische rijpheid is bereikt. Na een maceratie van 12 uur volgt de gisting die 12 dagen duurt onder gecontroleerde temperatuur. De houtlagering duurt 6 maanden in gebruikte Franse barriques. De kleur is robijnrood. Het aroma zit het met hints van vruchten, cacao en kreupelhout verweven met delicate balsamico-toetsen. In de mond is de Vigna Benefizio rond, droog, met een goede structuur en een karakter dat wordt bepaald door de ronde tannines en een aangename mineraliteit. De afdronk is lang en rijk. Heerlijk bij rijke pastagerechten, rood vlees of wild.
De Giobatta van Flavio Andreucci komt uit het zuidelijke Chianti-gebied, de Colli Senesi, in de regio rond Siena. In het zuiden liggen de bekende wijndorpen Montalcino en Montepulciano. Monteriggioni en San Gimignano grenzen aan het gebied in het noorden. Deze wijn is een blend van de klassieke Sangiovese, vergezeld van een klein deel Canaiolo, wat het geheel mooi afrondt. Fermentatie in inox tanks met een daaropvolgende lagering in grote houten vaten gedurende 6 maanden betekent dat de Giobatta een fijn postuur en fruitig karakter heeft. Een Chianti met een hoge drinkbaarheidsfactor die je heerlijk vergezelt bij allerlei antipasti, pizza- en pastagerechten. In de neus heeft de Giobatta Chianti Colli Senesi verleidelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en wilde bessen, gecombineerd met nuances van karamel. De smaak is droog en zeer aangenaam met al zeer toegankelijke tannines en een fijne afdronk.
De Contepassi Supertuscan is een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot en heeft ondanks het typisch Toscaans druivenras Sangiovese, een internationaal karakter. Het is een zeer toegankelijke en erg rijke wijn die een breed publiek kan aanspreken. Donker bessenfruit en gekonfijt fruit, samen met het aroma en smaak van specerijen en een toets balsamico maken van deze Contepassi een fijne wijn die bewaarpotentieel heeft. De rijpe druiven worden manueel geoogst. Na de persing en vinificatie wordt de wijn in januari gedecanteerd en gelagerd in eikenhouten vaten waar hij ongeveer 12 maanden rijpt. Ideaal bv. bij geroosterd vlees, paté en gerijpte kazen.
De Cadisopra Marzeno is een ongefilterde 100% Sangiovese di Romagna die elegantie en finesse perfect weet te combineren met de typische karaktereigenschappen van dit druivenras. Na de manuele oogst volgt de maceratie en fermentatie in inoxtanks gedurende 40 tot 60 dagen. Elegant en gebalanceerd is dit een klassevolle en prachtige Sangiovese-wijn, gedurende 12 maanden gelagerd op hout en 6 maanden in cementkuipen. De Cadisopra Sangiovese Marzeno komt uit de subzone Marzeno, één van de 12 subzones van Romagna die deze geografische benaming toevoegen aan volgens de overeenkomstige regels gemaakte Sangiovese-wijnen.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Remel is een topwijn waarin de Sangiovese di Romagna de hoofdrol speelt, bijgestaan door Merlot en Cabernet Sauvignon. In 2006, na de bouw van hun eerste cantina, hebben ze deze wijn op de markt gebracht om hun passie en wijnkennis te bewijzen. Camillo Montanari wil, in tegenstelling tot de Cadisopra Marzeno met deze wijn aantonen wat de Sangiovese di Romagna kan opleveren in samenspel met Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijn heeft een donker robijnrode kleur en in het aroma is de kruidigheid van de Cabernet en Sangiovese duidelijk aanwezig samen met rijp rood fruit. Een wijn met een volle structuur en krachtige, complexe smaak.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva komt van meer dan 25 jaar oude wijnstokken, gelegen in de buurt van Scansano, in het zuiden van Toscane. Deze Riserva is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. De kleur is geconcentreerd robijnrood. In het aroma herken je een elegant, complex en gevarieerd boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. Bij het proeven is de wijn slank, fijn en evenwichtig. Warm, fris en tegeleijkertijd hartig, met ronde tannines en een heerlijke zachtheid. Een mooie wijn die Sangiovese van zijn zachte kant laat zien.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.