Mont Mès staat bij Castelfeder voor een jonge en moderne stijl van typische wijnen van de regio Alto Adige. Castelfeder is één van de beste Pinot Nero-producenten uit deze regio. Opvallend is de donkere robijnrode kleur, in tegenstelling tot de andere Pinot Nero-wijnen van dit huis. Rood fruit, kersen gecombineerd met zachte tannines en wat kruiden en specerijen kenmerken geur en smaak. Een heerlijk jong glas Pinot Nero. Zowel de vinificatie als lagering gebeurt volledig in inox tanks. Combineer hem naar hartelust met gegrild vlees, pastagerechten of kaas.
Lagrein is een inheemse druivensoort van Alto Adige. De Lagrein geeft de voorkeur aan warmte en zon en houdt van een ondergrond met veel puin en alluviaal sediment. Dit betekent dat ze het beste groeien in de vallei, in de buurt van rivieren, waar leemachtige zandafzettingen voorkomen. De beste Lagrein-gebieden zijn daarom te vinden in de buurt van Bolzano, waar de Castelfeder Lagrein Rieder vandaan komt. Na de manuele oogst en persing start de vinificatie en blijft de most tot twee weken in contact met de schillen. Nadien rust de Lagrein 6 maanden op de fijne droesem en voor een gedeelte 10 maanden op houten vaten. Fijne tannines en bosvruchten in de mond en zijn donkerrode kleur zijn de belangrijkste kenmerken van dit fantastische rode wijnras. Met zijn intense en fruitige boeket en vol parfum van bosbessen, is de Lagrein ideaal voor rood vlees en wildgerechten.
Buchholz is de naam van een steile wijngaard op een hoogte van 440 tot 500 meter boven het kleine stadje Salorno in het meest zuidelijke deel van Alto Adige. Door een optimale blootstelling aan de zon kunnen de druiven van de 25 tot 60 jaar oude wijnstokken langzaam rijpen om deze delicate Pinot Nero van te maken. Op het etiket staat Perkeo afgebeeld, de hofnar en wijnschenker van Kurfürst Philip von der Pfalz en verantwoordelijk voor de wijnvoorraad. Volgens de legende kon de kleine man uit Salorno het grote vat, dat ongeveer 200.000 liter bevatte, in één keer leegdrinken. Maar toen hij erg ziek werd, raadde de dokter hem aan een glas water te drinken. Na de eerste slok water is hij dood neergevallen volgens de legende... Na de manuele oogst en zachte persing volgt 10 tot 14 dagen maceratie in inox tanks. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte vaten en minstens 3 maanden op fles. De kleur is transparant robijnrood. Het aroma is delicaat en licht aards en geurt naar rood fruit zoals kers en framboos, zachte peper en bloemen. Fijne zuurtjes ondersteunen de verfijnde en elegante smaak. Goed te combineren met vleesgerechten en wild.
De Pinot Nero Glen is net zoals de Pinot Nero Buchholz een wijn afkomstig van één specifiek perceel. Ondanks de geografische nabijheid en de verschillende hoogtes van de wijngaarden, slaagt de familie Giovanett erin om de verschillende nuances te benadrukken en Pinot Nero-wijnen met een sterk karakter te produceren. De naam Glen verwijst naar de historisch meest belangrijke wijngaard van Castelfeder. Oprichter Alfons Giovanett investeert al sinds 1969 in deze bijzondere locatie. De middagzon, de bijzondere bodem van leem, kalksteen en porfier en de hoogten van 450 m tot 790 m geven ideale omstandigheden voor deze harmonieuze Pinot Nero. Op het label staat de in onbruik geraakte spoorbrug van de Val di Fiemme in Glen als symbool van vertrek, verkeer en industrialisatie. Tegenwoordig is het een plek met een uniek uitzicht op Bolzano en de hele regio Bassa Atesina. 85% van de wijngaarden van Zuid-Tirol zijn vanaf hier te zien. Na de manuele oogst volgt een maceratie in roestvrij stalen tanks gedurende 10-14 dagen. Na de vinificatie rijpt de Pinot Nero Glen in barriques gedurende 12 maanden. Je herkent de typische transparante robijnrode kleur van een pinot nero, intense tonen van rode bessen, een elegante frisheid en een evenwichtige en harmonieuze structuur. Gegrild en geroosterd rood vlees en wild zijn perfecte combinaties met deze topwijn.
De Pinot Nero Mazon is het sluitstuk van de drie single vineyard Pinot Nero-wijnen van Castelfder. Mazon staat bekend als een Grand Cru van de Italiaanse Pinot Nero en de wijngaard ligt boven Egna op 300 à 450 meter boven zeeniveau. Deze wijn ontleent haar naam aan het plateau waar de wijngaard ligt. Mazon is een klein gehucht in de gemeente Egna dicht bij het natuurpark Monte Corno. De wijngaard is gericht naar het noordwesten en de wijnstokken profiteren van de lange avondzon en van de koele herfstwinden. De ondergrond bestaat uit een leemachtige bodem met kalksteen en porfier. De speciale klonen die in deze wijngaard zijn aangeplant zorgen voor een zeer complexe en gestructureerde Pinot Nero. Het etiket toont de ruïnes van het kasteel Kaldiff in de buurt van de wijngaarden. De legende vertelt dat er verschillende schatten begraven liggen en worden bewaakt door twee enorme honden met vurige ogen. Na de manuele oogst en selectie van de druiven volgt een maceratietijd van 10 à 14 dagen en na de vinificatie rijpt de Mazon 12 maanden in barriques. De kleur is helder robijnrood. In het elegante aroma herken je geuren van viooltjes afgewisseld met rode bessen, framboos en kers om te eindigen met aromatische kruiden en specerijen. De ronde smaak kenmerkt zich met intense tonen van rode bessen, een krachtige structuur, complexiteit en een lange afdronk. Een authentieke en expressieve terroirwijn.
De Lagrein Riserva Burgum Novum behoort tot de topproducten van Castelfeder en is wellicht de meest uitgesproken vertegenwoordiger van de wijnregio Alto Adige. De druiven voor deze Riserva komen uit geselecteerde wijngaarden rond de stad Cortaccia in de Bassa Atesina. Na de manuele oogst volgt de alcoholische gisting in open vaten bij een temperatuur van 26-28 ° C gedurende 10 dagen. in open vaten. Tijdens de fermentatie wordt de most in contact gehouden met de schillen door middel van circulatiepompen. De Lagrein Riserva Burgum Novum rijpt 18 maanden in barrique en ondergaat een malolactische gisting. De Lagrein Riserva Burgum Novum heeft een intense granaatrode kleur is bijzonder krachtig en fluweelachtig. Compact en intens met zijn typische geur van viooltjes, bessen, koffie en chocolade en een spel van zuurgraad en rijpe tannines in de mond. Het is een uitstekende begeleider van geroosterd of gegrild rundvlees, lam en wild.
De Pinot Nero Riserva Burgum Novum behoort tot de topproducten van Castelfeder. De druiven komen van de beste Alto Adige-wijngaarden in het gebied Glen, net zoals de Pinot Nero Glener van Castelfeder. Door de strenge oogstselectie is van deze wijn helaas slechts een zeer beperkte voorraad aanwezig. Na de manuele oogst en zachte persing, volgt de alcoholische gisting in inox tanks. Na de vinificatie rijpt de Pinot Nero 18 maanden in barriques. Deze unieke Pinot Noir is het resultaat van zorgvuldig werk, van in de wijngaard tot aan de vinificatie. De robijnrode kleur neigt naar granaat en het aroma is fruitig met de karakteristieke geuren van bramen, frambozen en chocolade. De Pinot Nero Riserva heeft een mooie structuur, is fijn en elegant, met een heerlijk aanhoudende afdronk.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.