Deze Montepulciano d'Abruzzo Sangro komt van de zuidgerichte wijngaarden rond de gemeente Fossacesia, in de provincie Chieti. Deze heerlijke rode wijn past helemaal in het rijtje van de volle, krachtige en fruitige wijnen uit de regio Abruzzo. Na een zachte persing en een klassieke vinificatie, inclusief malolactische gisting, volgt een rustperiode in verglaasde cementkuipen. Diepgekleurd, aromatisch van geur, fruitig en gestructureerd van smaak zijn de hoofdkenmerken.
De afkomst van de naam Negroamaro is voer voor hevige polemieken tussen ampelografen en historici, en dan vooral het deel "amaro". Negroamaro is een autochtoon druivensoort uit Puglia, wiens naam komt van de dialectische uitdrukking "niuru maru", wat "zeer zwart" betekent. "Niuru" komt uit het Latijn (niger) en "maru" uit het Grieks (mavros). In feite zijn zowel de kleur van de druiven als die van de wijn diepzwart. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd. De fermentatie vindt plaats met lokale gisten in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een zachte en veelzijdige wijn met typisch fruitige tonen.
Nero di Troia of Uva di Troia is een oud druivenras uit Puglia dat kwaliteitsvolle rode wijnen kan opleveren. Het druivenras heeft als kenmerken een dikke schil en is rijk aan polyfenolen. De Nero di Troia is vooral in het centraal en noordelijk deel van Puglia aangeplant. De wijngaarden liggen in de buurt van Castel del Monte. Door een zorgvuldige handmatige selectie van de druiven en een lange maceratie ontwikkelt deze wijn een levendige en intense kleur, een elegant boeket met tonen van viooltjes, zwarte kersen en kruiden. Fris van smaak met zachte tannines.
Al drie generaties lang produceert Angiuli Donato deze wijn van oude Primitivo-klonen. De wijngaarden liggen in Acquaviva delle Fonti, ten zuiden van Bari. Dankzij de manuele oogst worden de beste trossen gebruikt die gedurende 10 à 15 dagen in roestvrijstalen tanks macereren. De alcoholische gisting vindt plaats met inheemse gisten. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de typiciteit en aroma van de Primitivo. Vanille, een rokerig aroma, veel body, wat citruszeste in de neus en superzachte tannines maken van deze Primitivo een allemansvriend. Heerlijk bij stoofgerechten en geroosterd lamsvlees.
Nerello Mascalese is een van de oudste en meest typische autochtone druivenrassen van Sicilië. Het herkomstgebied moet je situeren rond de Etna-vulkaan. De wijnen van dit druivenras zijn vaak net zo krachtig als dit bekend natuurfenomeen. De Nerello Mascalese van Feudo Bannera is 100% van dit ras gemaakt. Een donkergekleurde rode wijn met soepele tannines, body, een goede zuurtegraad en mineraliteit en met een intens en fruitig aroma. Perfect te combineren met lamsvlees, rundsvlees, wild en pastagerechten met vlees- of wildsaus.
De Crae is een 100% biologische Primitivo van de jongste wijngaarden die in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari liggen. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De Crae is de nieuwste telg uit de Primitivo-familie van Tre Pini met een robijnrode kleur met paarse randen. De geur is rijk aan rijp rood en zwart fruit, kersen en wat vanille. De smaak is vol en zacht met een fijn ondersteunend zuurtje.
Deze Nero d'Avola, het rode druivenras van Sicilië, komt uit het warme oogstjaar 2021. De druiven groeien in de wijngaarden, gelegen in het centrale deel van Sicilië. De ondergrond bestaat er vooral uit kalkrijke kleigrond. Feudo Bannera blijft trouw aan de stijl van het huis en maakt ook hier een heel mooie vertegenwoordiger van de icoondruif van Sicilië. Na de oogst en fermentatie rust de wijn nog 6 maanden op gebruikte eiken vaten. De kleur is diep robijnrood. In de neus ontdekken we aangename en warme geuren van zwart en rood fruit, een beetje vanille, toast en kruiden. De smaak is pittig, licht peperig, vol, aangenaam lang en begeleid door een fijn zuurtje.
De Alfabeto-wijnen van Janare komen van geselecteerde wijngaarden met diverse terroirs uit de heuvels rond Benevento, regio Campania. Zoals bij het regisseren van een orkest is het de taak van de dirigent om ervoor te zorgen dat elk onderdeel past en harmonieus samenkomt. Hier bestaat het werk uit het selecteren van de beste druiven afkomstig van verschillende bodems en microklimaten. Deze Alfabeto Aglianico met een intense robijnrode kleur met paarse tinten geurt naar kersen, zoethout en kruiden. Een volle en intense smaak met zachte tannines zorgt voor een mooie smaaksensatie. Een klein deel van de wijn wordt in barriques gelagerd om de tannines af te ronden. Een toegankelijke wijn die stevigere gerechten aan kan. Denk aan pasta met vleessaus of met peulvruchten, geroosterd of gestoofd rood vlees en harde en belegen kazen. Serveertip: open deze wijn eventueel enkele uren op voorhand om de smaak te verzachten.
De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen. De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks. De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.