De Prosecco Frizzante staat voor jeugdigheid en "freschezza". Het is een moderne wijn, levendig en zorgeloos, de ideale begeleider van talloze gelegenheden. Net als de Spumante is deze Frizzante gemaakt van de Glera-druif. De wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. De druiven worden met de hand geoogst. Na de zachte persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat. Deze frizzante heeft een zachte pareling en een fijne, frisfruitige en elegante smaak. Ideaal om zo te drinken of om cocktails mee te maken zoals bv. de Aperol Spritz.
De Raboso-druif is de oudste en bekendste druif van de Piave-streek. Dit druivenras komt er al minstens 600 jaar voor en heeft een rustiek karakter en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De hoge tannines en aciditeit zijn belangrijk voor de productie van sprankelende wijnen. Deze complexloze wijn is een frizzante, een wijn gemaakt om van te genieten bij lichte maaltijden, salades en voorgerechten. De druiven worden met de hand geoogst, geperst en het druivensap blijft voor een korte periode op lage temperatuur in contact met de druivenschillen wat de rosékleur verklaart. De hergisting gebeurt in stalen vaten voor botteling. Deze Raboso Rosato heeft een frisse geur van kersen, frambozen en wat eucalyptus. De smaak is droog, frisfruitig en doet denken aan vers rood fruit en veenbes. Een lekker en niet zoet.
Deze Spumante is gemaakt van 100% Corvina, "Croina" in het lokale dialect. Na het ontstelen en kneuzen, worden de Corvina-druiven ongeveer 3 uur koud geweekt in de pers, zonder zuurstof. Na het decanteren begint de most aan de alcoholische gisting in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 15 à 16 graden, gevolgd door de tweede gisting in een autoclaaf (druktank), die ongeveer twee maanden duurt. Na het bottelen blijft de wijn minimaal een maand op de fles staan. Kenmerken van de Rosa Croina zijn delicate en elegante aroma's van framboos en roos, en een verfrissende zachte smaak. Prima te combineren met voorgerechten op basis van vis, gekruide soepen en pasta tot wit vlees en gevogelte.
De Prosecco wijnstok werd tweehonderd jaar geleden al gekweekt op de heuvels rond Conegliano. De oorsprong van dit druivenras is redelijk onbekend maar volgens sommigen was het al bekend in het Romeinse Rijk als de 'Pucino', de favoriete drank van Keizerin Livia Augusta. De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Glera-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat. Het is een frisse, fruitige wijn met aroma's van appel en wit fruit en bloemig dankzij de hints van blauwe regen en acacia. De kleur is bleek strogeel en vertoont een subtiele pareling.
De Prosecco Spumante Brut Superiore Col Reàl van Bonotto delle Tezze komt uit het DOCG-herkomstgebied Rive di Collalbrigo-Costa en is gemaakt van 100% Glera.
Geniet van een glas Col Reàl en bedenk er het landschap van de Collalbrigo-wijngaarden bij, een gebied dat wordt erkend als universeel Unesco-erfgoed. De Col Reàl-wijngaard ligt op de top van een glooiende heuvel in Collalbrigo. De ondergrond is kleiachtige waar de gele klei het aanwezige zand domineert. De bodem slaagt erin om de wijnstok te ondersteunen tijdens een zomerse droogte waardoor altijd druiven kunnen geoogst worden met frisse en bloemige aroma's.
De oogst, half september, is voleldig manueel. Direct na de oogst worden de druiven gekneusd en onderworpen aan een zachte persing. Na statisch decanteren wordt de most gefermenteerd in inox vaten, gevolgd door een hergisting in een autoclaaf.
Het is een frisse en delicate wijn, met bloemige aroma's, fruitige hints van groene appel en met een zachte pareling.
Uitstekend als aperitief en kan lichte gerechten begeleiden.
Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens een oude landelijke traditie, vandaar het woord ancestrale in de naam. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Na een zachte persing begint de most te gisten met zijn natuurlijke gisten en suikers in inoxtanks en wordt op het einde van de eerste fermentatie de Spumante Ancestrale Brut al gebotteld. De flessen blijven rusten in de ondergrondse kelders. Dan volgt het draaien van de flessen en de dégorgement. De Spumante Ancestrale Brut Maccone is ongefilterd. We raden aan om langzaam te decanteren als je eventuele natuurlijke depot wil verwijderen. Maar een noodzaak is het niet, ook het laatste glas met wat fond is heerlijk. De wijn heeft een strogele kleur en een fijne, langdurige pareling. je herkent intense aroma's van appel en grapefruit. In de mond is het fris, met een volle en aanhoudende afdronk. Uitstekend als aperitief, bij voorgerechten en rijke visgerechten.
De Pavò Metodo Classico Blanc de Noir Extra Dry is een atypische mousserende wijn voor het productiegebied in de provincie Pavia. Het is een 100% Pinot Nero gevinifieerd in wit met een vol aroma, elegantie en persoonlijkheid. Na de manuele oogst volgt een zachte persing en een vinificatie in inox tanks om de beste kenmerken van het fruit en de frisheid te behouden. De lichte kleur en verfijnde en aanhoudende pareling kan misleiden. De ziel van deze mousserende wijn wordt gegeven door de vinificatie van een delicaat blauw druivenras, de Pinot Nero. De term "Blanc de Noir", een echte Franse term, betekent dat witte wijnen zijn gemaakt van een blauw druivenras. Deze mousserende wijn is niet uitgesproken droog maar wordt afgerond met een licht fruitige toets goed gebalanceerd door de zuurtegraad waardoor hij perfect past bij delicate visgerechten, wit vlees en verse kazen. Ook uitstekend in combinatie met schaal- en schelpdieren.
De Pavò Metodo Classico Rosé de Noir is wat de naam zegt, een rosé-gekleurde mousserende wijn gemaakt van een blauw druivenras, de Pinot Nero, volgens de regels van de metodo classico. Dit betekent vooral dat de tweede fermentatie in de fles dient te gebeuren. Na de manuele oogst volgt een zachte persing en een kort schilcontact met de most. De vinificatie vindt plaats in inox tanks. De Rosé de Noir heeft een kersenroze kleur en geurt vooral naar framboos en wilde aardbei. De smaak is fruitig, met een goede structuur en frisheid, perfect te combineren met voorgerechten, verse kazen en antipasti. Ook ideaal bij eenvoudige, delicate, zomerse gerechten rijk aan groenten, zoals salades, pasta of koude rijst op basis van groenten, of bij gerechten met kaas.
Piemonte heeft naast beroemde rode wijnen ook uitstekende mousserende wijnen te bieden. Alta Langa mag relatief onbekend zijn als herkomstgebied, ze kunnen wedijveren met hun buren uit Franciacorta. Guasti Clemente maakt de Alta Langa Clemens Millesimato Brut op basis van Pinot Nero en Chardonnay. De wijngaarden liggen in de gemeente Nizza Monferrato en Mombaruzzo in de provincie Asti. De wijn is gemaakt volgens de metodo classico, een tweede fermentatie in de fles. Ze rust minimaal 24 maanden op de gistresten. Een waar aromatisch genot en levendige bubbels verwelkomen je in een glas vol fruitige smaken en een heerlijke ingetogen zuurtegraad, perfect voor de meeste gelegenheden, met of zonder eten. Fijn schuim, een aanhoudende pareling en strogele kleur bepalen het visuele karakter. In het intense aroma herken je citroenzeste, groene appel, brioche en boterachtige en florale geuren. De smaak is mineraal, fris en aanhoudend. Een waardig alternatief voor Franciacorta ...
Een mousserende wijn uit Piemonte is eerder een zeldzaamheid. Marco Brangero maakt met zijn Alta Langa Extra Brut een 100%-Chardonnay volgens de Metodo Classico, zijnde een tweede fermentatie in de fles. De wijn heeft alles om er heerlijk van te genieten, een finesse en complexiteit die zelfs bij een maaltijd niet zou misstaan. De wijngaard ligt op een heuvel waar witte tufsteen en mergel volop aanwezig zijn in de ondergrond. De vinificatie van deze wijn vindt plaats in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ca. 20 dagen. Hij wordt daarna gebotteld voor de tweede gisting op fles die ongeveer 40 maanden duurt. De kleur is strogeel met delicate gouden reflecties. Het aroma is complex, uitnodigend, delicaat, met hints van lindebloesem, citrus, honing, gebak en aangenaam mineraal. De smaak is fijn, complex, droog met hints van frisse citrus en wit fruit, met een rijke knapperige textuur en een lange minerale afdronk. Drink hem als aperitief of bij wit vlees, gevogelte en visgerechten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.