Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona. De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
De Soave Classico CimAlta, een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone (338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken meer dan 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen. Zodra de trossen zijn ontsteeld en de druiven geplet, worden ze zachtjes geperst zonder zuurstof en laat men het geheel koud macereren op ongeveer 14° C gedurende een nacht. De alcoholische gisting vindt plaats in inox tanks en de wijn blijft ongeveer twee maanden in contact met de gistresten en fijne droesem Een wijn met een pittig karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door frisse fruitige en bloemige geuren. Uitstekend bij voorgerechten op basis van vis en delicate voorgerechten.
Deze Pecorino Terra Regia van Cantina Frentana maakt deel uit van hun project "Vigneti Qualità". Enkel de beste druiven uit de beste delen van hun hoger gelegen wijngaarden komen in aanmerking voor deze mooie witte wijn. In de tweede helft van september oogst men manueel en volgt, na een zachte persing, de vinificatie waarbij enkel natuurlijke gisten gebruikt worden. Perzik, pompelmoes en bloemen bepalen de geur. De sappig zachte smaak doet al snel naar een tweede glas verlangen... Een Pecorino met een moderne en elegante stijl.
Een wijn met een verhaal, een familieverhaal. AMIDA verenigt drie generaties Adami als een familie van wijnmakers omdat het op symbolische manier drie verschillende druivenrassen verenigt die door de jaren heen zijn geplant. Martina Adami verwoordt het als volgt: "Mijn grootvader Gaetano plantte de Garganega, het druivenras voor de Soave-wijnen. Mijn vader Angelo voegde de Sauvignon Blanc-wijnstok toe aan de heuvels en mijn broer Andrea de Traminer-wijnstok. Alles om leven te geven aan een wijn die, uitgaande van de delicate geuren van de lokale Garganega-druif een intensiteit in de mond heeft die het plezier van de consument omarmt en tegelijkertijd de link met de frisheid van ons grondgebied levend houdt. Dit is een wijn om "per glas" van te genieten en dus per glas op zomerse terrassen, maar gezien de volheid in de mond is hij ook uitstekend bij de maaltijd." Het is een wijn met verschillende laagjes die elk op hun beurt de typische eigenschappen van deze expressieve druivenrassen naar voor laat komen.
Janare is een speciaal project van La Guardiense, één van de belangrijkste en toonaangevende wijncoöperaties van Italië, gelegen in de buurt van Benevento. De wijnen van Janare komen van geselecteerde percelen waarbij het doel is om kwaliteitswijnen te produceren die representatief zijn voor de streek en gemaakt van autochtone druivenrassen. De Coda di Volpe is een relatief onbekend maar zeer oud ras van waarschijnlijk Griekse origine en al bekend bij de Romeinen. De naam die letterlijk "vossenstaart" betekent is afgeleid van de specifieke licht gekrulde vorm van de tros. Deze witte wijn heeft een floraal aroma met geuren en smaken die doen denken aan geel fruit. Zeer toegankelijk met een fijne frisheid. Perfect om te combineren met vis en groenten in diverse bereidingen en zeker mooi bij sushi.
De Alfabeto-lijn van Janare bevat wijnen van verschillende heuvelachtige gebieden met verschillende ondergronden. De Fiano-druif is aangeplant in percelen rond Benevento. Na de oogst volgt een korte criomaceratie op 10°C. Strogeel van kleur met wat groene reflecties. In de neus herken je florale geuren van kamille en linde, geel fruit, meloen, en een frisse toets van passievrucht en groene appel. Deze medium-body wijn is zeer gebalanceerd en past mooi bij gebakken of rauwe vis of pastagerechten met vis- of groentensauzen.
Met de nieuwste jaargang van de Soave Vigna della Corte krijgen we een licht gewijzigde versie in het glas. Vanaf nu rijpt circa 20% van de Vigna della Corte op houten vaten in contact met de fijne droesem. Deze keuze geeft de wijn meer complexiteit en volheid. Deze prachtige witte wijn is een 100% Garganega uit de wijngaard in Castelcerino waar zeer oude wijnstokken nog steeds zorgen voor topkwaliteit. Het oogstmoment is een 10-tal dagen later dan de gewone Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind september. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
Politi is een klein maar fijn wijndomein uit Jesi, in de regio Le Marche. De leiding is in handen van de charmante en erudiete Giuditta Politi. Van opleiding is ze moleculair geneticus en verhuisde naar Rome om daar na haar studie fundamenteel onderzoek te doen. Na het overlijden haar vader en oom besloot ze terug te keren naar Le Marche en nam ze de dagelijkse leiding van het familielandgoed over. Bij haar terugkeer realiseerde Giuditta zich dat ze eigenlijk niet veel wist over de technische processen van het wijnmaken en besloot ze een master in oenologie te halen. Hoewel Giuditta's benadering rationeel en systematisch is, zijn haar wijnen subtiel en natuurlijk, een volledige expressie van het rijke karakter van haar terroir. Voor haar Loretello Verdicchio laat ze een deel van de druiven langer aan de wijnstokken rijpen om meer extractie en body te krijgen. Fermentatie vindt plaats in betonnen kuipen op lage temperatuur en ze gebruikt enkel lokale gisten. De kleur is strogeel met groene reflecties. In het aroma herken je florale geuren, lychee en delicate toesten van jasmijn, mimosa, dragon en sinaasappelschil. De smaak is sappig zacht, fruitig met citrusachtige tonen in de afdronk. Het maakt een ruime keuze aan combinaties mogelijk; van visgerechten tot bereidingen op basis van wit vlees. De Loretello rust enkele maanden op de droesem en bij het bottelen wordt slechts een minimale hoeveelheid sulfiet toegevoegd.
De Vigna Fiorini is het resultaat van een late oogst Vermentino-druiven, met een klein aandeel Viognier, en heeft een fruitig, fijn en vol karakter. Vermentino heeft een interessant bewaarpotentieel en de kleine hoeveelheid Viognier (ca. 10% à 15%) wordt geoogst zonder overmatige rijping en behoudt zijn romige textuur. Het zijn wijngaarden met uitzicht op zee. Ze worden ongeveer 3 weken na de gebruikelijke rijpingstijd geoogst om de concentratie van suikers en de ontwikkeling van fruitige aroma's te bevorderen. Vermentino en Viognier worden apart gevinifieerd. De druiven worden in gesloten persen geplaatst, verzadigd met koolstofdioxide, en gedurende ongeveer 12 uur geweekt bij 7-8°C. Hierna volgt een vrij lang persproces, waarbij alleen de vrijlopende most wordt geëxtraheerd. Het persen eindigt wanneer ongeveer 50% van de most is verzameld, berekend op basis van het gewicht van de druiven. De most wordt overgeheveld in stalen vaten en gedurende ongeveer 72 uur bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 5-7°C bewaard. Na het decanteren ontstaat een zuivere most, waarna de gisting met speciaal geselecteerde gisten begint. De fermentatie verloopt langzaam en duurt 3 weken bij een temperatuur van ongeveer 15°C. Het resultaat is een droge witte wijn met een rijke, gouden kleur. In de neus zijn aroma's van aromatische kruiden, brem, appel, pruimen en acaciahoning kenmerkend. De smaak is droog, knapperig, met een aangename frisheid en de typische sappigheid van Vermentino en je krijgt er een lange, fruitige afdronk bovenop. Perfect te combineren bij rijkere visgerechten, wit vlees en verse kazen. Serveer hem niet te koud.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.