Barbera d'Asti Boschetto Vecchio

Product informatie
Druivenras: Barbera 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 28 jaar.
Hoogte wijngaard: 250 m.
Herkomstbenaming: DOCG Barbera d'Asti.
Oogstperiode: manueel, eind september - begin oktober.
Vinificatie: 10 à 14 dagen, met temperatuurcontrole, in inoxtanks.
Lagering: 18 maanden grote vaten van Sloveens eik.
Kleur: robijnrood
Alcoholgehalte: 14,5 %.
Aroma: rood fruit, kruiden en cederhout.
Smaak: droog, fijne zuurtjes, vol, complex, elegante finale.
Serveertemperatuur: 18°C.
Te drinken bij: lamsvlees, geroosterd vlees, pasta met vleessauzen, wild en oudere kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2029.