Raboso Rosso

Product informatie
Druivenras: Raboso del Piave 100%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: kalk-klei, kiezel.
Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.
Hoogte wijngaard: 50 m.
Herkomstbenaming: IGT Veneto.
Oogstperiode: eind oktober.
Vinificatie: 20 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inoxtanks volgens de Eureka-methode.
Lagering: inox.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 12,5%.
Aroma: licht kruidig, viooltjes en vers rood fruit.
Smaak: sappig, vers rood fruit en fijne zuren.
Serveertemperatuur: 16 - 18 °C.
Te drinken bij: antipasti van salumi & prosciutto, bbq, carpaccio & tartaar van vlees, pasta met tomatensauzen, varkensvlees, kalfsvlees en harde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2025.