De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
Dit is een heerlijke Barbera d'Alba, één van de lievelingen van Marco Brangero. Naast de typische kenmerken van de Barbera; de fijne bessenzuurtjes en het vers rood fruit, zit er ook body en fruit in de wijn. De Barbera-wijngaarden liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na de zachte persing volgt een fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen. De Barbera d'Alba rust 10 maanden in barriques. Drinkbaarheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken. Viooltjes, cederhout en geuren van rijp rood fruit kenmerken de geur. De smaak is fris, soepel, krachtig en goed gebalanceerd.
De jongste jaargang van de Nebbiolo d'Alba. Marco Brangero maakt er weer een zuivere Nebbiolo van met finesse en drinkbaarheid hoog in het vaandel. Ook met deze jaargang van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld, weliswaar nog jong van hart. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
Een rode Piemontees met een stevige reputatie is ongetwijfeld de Barbera d'Alba. Marco Brangero maakt er twee varianten van. De druiven voor deze Barbera d'Alba La Soprana komen uit een wijngaard met oude stokken met een lage opbrengst. De wijngaarden van Marco Brangero zijn gesitueerd in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na vinificatie rust de Barbera La Soprana 16 maanden op nieuwe eiken vaten van 500L. De wijn heeft een donkere bijna ondoorzichtige robijnrode kleur, het aroma van viooltjes en kersen en heeft een intense diepe smaak met de nodige fijne zuurtjes.
Een mousserende wijn uit Piemonte is eerder een zeldzaamheid. Marco Brangero maakt met zijn Alta Langa Extra Brut een 100%-Chardonnay volgens de Metodo Classico, zijnde een tweede fermentatie in de fles. De wijn heeft alles om er heerlijk van te genieten, een finesse en complexiteit die zelfs bij een maaltijd niet zou misstaan. De wijngaard ligt op een heuvel waar witte tufsteen en mergel volop aanwezig zijn in de ondergrond. De vinificatie van deze wijn vindt plaats in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ca. 20 dagen. Hij wordt daarna gebotteld voor de tweede gisting op fles die ongeveer 40 maanden duurt. De kleur is strogeel met delicate gouden reflecties. Het aroma is complex, uitnodigend, delicaat, met hints van lindebloesem, citrus, honing, gebak en aangenaam mineraal. De smaak is fijn, complex, droog met hints van frisse citrus en wit fruit, met een rijke knapperige textuur en een lange minerale afdronk. Drink hem als aperitief of bij wit vlees, gevogelte en visgerechten.
Barolo is ontegensprekelijk de icoonwijn van Piemonte en iedereen kent deze naam. Nochtans is de Nebbiolo-druif niet het meest toegankelijke ras. Gekenmerkt door veel tannines moet de wijnmaker zowel qua maceratie als lagering een echte vakman zijn. De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo's rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is. De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Monvigliero, beschouwd als een "grand cru" in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. Een toplocatie die een zeer mooie, elegante en complexe Barolo oplevert. Na een maceratie en vinificatie gedurende ongeveer 40 dagen volgt een rijping in tonneaux van eerste en tweede passage gedurende ongeveer 30 maanden. De resterende zes maanden op fles maken de Barolo klaar om 4 jaar na het oogstjaar te worden geproefd.
De top van Brangero is ongetwijfeld de Barolo Monvigliero. Een icoonwijn uit de kleine wijngaard in Monvigliero, historisch erkend als de meest prestigieuze "cru" van Verduno en is een van de meest representatieve van het hele Barolo-gebied. Een toplocatie voor Marco Brangero die een zeer mooie, rijke, elegante en complexe Barolo oplevert. De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo-makers rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is. Na een maceratie en vinificatie gedurende ongeveer 40 dagen volgt een rijping in tonneaux van eerste en tweede passage gedurende ongeveer 30 maanden. De resterende zes maanden op fles maakt deze Barolo Monvigliero klaar om 4 jaar na het oogstjaar te worden geproefd. Neigend naar granaat qua kleur is de geur is erg fris met rode vruchten en een vleugje munt die ook terug te vinden is in de mond. Je herkent fascinerende aroma's en smaken van gedroogd fruit, teer en paddenstoelen en een medium tot volle body met stevige tannines en een sappige afdronk. Bewaarpotentieel is gegarandeerd. Op tijd wat zuurstof geven kan helpen.
Dit wijnpakket bevat 6 Barbera-wijnen die uit de bekendste herkomstgebieden komen van Piemonte. Verschillende stijlen van fris en fijn tot stevig en krachtig. De wijnen in dit pakket komen van de domeinen Brangero, Guasti Clemente, Tenuta Foresta en Laficaia.
De mediterrane laars heeft fantastische mousserende en parelende wijnen waarvan Prosecco het uithangbord is. We hebben 6 Italiaanse mousserende en parelende wijnen in dit degustatiepakket verzameld waaronder twee Prosecco versies, een frisfruitige Raboso Rosato, een Metodo Classico op basis van Chardonnay en één op basis van Pinot Nero. Met dit pakket ben je al flink op weg om je eigen favoriete sprankelende Italiaan te ontdekken ...
Dit wijnpakket bevat 2 witte en 4 rode wijnen van de wijnhuizen Brangero, Guasti Clemente, Tenuta Foresta en Laficaia uit de regio Piemonte. Ze zijn gemaakt van de typische druivenrassen uit deze nobele wijnregio uit Noord-Italië: Arneis, Cortese, Barbera, Dolcetto en Nebbiolo. Uiteraard ontbreekt Barolo en Barbaresco niet als absolute toppers van het Italiaanse wijnlandschap. Je kan ook kiezen voor het pakket Piemonte Doppio met telkens 2 flessen per soort inclusief een extra korting.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.