Valpolicella Superiore

Product informatie
Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 43 jaar.
Hoogte wijngaard: 200 m.
Herkomstbenaming: DOC Valpolicella Superiore.
Oogstperiode: manueel, begin oktober, gevolgd door een 30 dagen droging.
Vinificatie: 10 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.
Lagering: 12 maanden in Franse barriques.
Kleur: donker robijnrood.
Alcoholgehalte: 13,5 %.
Aroma: rijp rood fruit, licht kruidig, cassis en zoethout.
Smaak: rond, rijp zwart fruit, fijne zuren en zachte tannines.
Serveertemperatuur: 18°-20°C.
Te drinken bij: antipasti van salumi & prosciutto, bbq, bruschette & crostini, gevogelte, kalfsvlees & varkensvlees, carpaccio of tartaar van rood vlees, halfharde of witkorstkazen of om zo van te genieten.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.