Met de nieuwste jaargang van de Soave Vigna della Corte krijgen we een licht gewijzigde versie in het glas. Vanaf nu rijpt circa 20% van de Vigna della Corte op houten vaten in contact met de fijne droesem. Deze keuze geeft de wijn meer complexiteit en volheid. Deze prachtige witte wijn is een 100% Garganega uit de wijngaard in Castelcerino waar zeer oude wijnstokken nog steeds zorgen voor topkwaliteit. Het oogstmoment is een 10-tal dagen later dan de gewone Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind september. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
De Domé van Tre Pini is een 100% Fiano. Domè is de roepnaam van Rocco, de wijnmaker van Tre Pini. De wijngaard ligt in Cassano delle Murge, provincie Bari, in het nationale park van Alta Murgia. Fiano is een oud druivenras dat vooral in Campania voorkwam en heel waarschijnlijk door Griekse kolonisten uit de regio Apia (Peloponnesos) is meegenomen. Later vond de Fiano ook een ideale voedingsbodem in Puglia. Rocco Plantamura slaagt er in om er een prachtig product van te maken. Een heldere strogele wijn met een fijn en floraal aroma, en doet denken aan honing, mediterrane kruiden en geel fruit. In de smaak keren de geuren terug, vergezeld door een levendige zuurtegraad en een mooie lengte. Combineer deze Fiano met voorgerechten, gegrilde groenten, geroosterde vis, wit vlees en verse kazen.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
De wijnen van de Maccone-lijn van Angiuli Donato zijn typisch en hebben elk hun eigen persoonlijkheid. Zo ook deze Primitivo Maccone Rosato. Verkregen uit een vinificatie van Primitivo-druiven, afkomstig van oude wijnstokken, met een lage opbrengst, die gesnoeid zijn volgens de alberello-techniek, een oude snoeiwijze waarbij de wijnstokken groeien als kleine struikjes. De wijngaard ligt in de gemeente Acquaviva delle Fonti in de Gioia del Colle, één van de beste herkomstgebieden. De oogst gebeurt volledig manueel, waardoor alleen de meest geschikte druiventrossen overblijven om een uitstekende Primitivo roséwijn te kunnen maken. Na een zachte persing van de druiven volgt een fermentatie bij gecontroleerde temperatuur gedurende 10 dagen. De kleur is zachtroze. Je herkent een intens aroma met hints van bessen en de smaak is vrij zacht, vol en rond. Heerlijk te combineren van aperitief tot lichte voorgerechten, bbq en verse kazen.
Grignolino is de naam van het druivenras, een zeer oude lokale variëteit die Tenuta Foresta verwerkt tot een"faux rouge" zoals ze het zelf noemen. Bijna rosé, maar toch net niet. Eerder een vlot drinkbare en geurige lichtrode wijn. De Grignolino-wijngaard ligt in Isola d'Asti, vlak aan het domein en werd aangeplant in 1978. Na de oogst en voor de fermentatie is er 24 uur schilcontact. Daarna start de fermentatie als roséwijn. Deze Grignolino zit vol vers rood fruit en een vleugje kruidigheid zoals witte peper. Probeer Grignolino maar eens met wat lichtere gerechten met zalm, gevogelte of konijn, of als aparte aperitief. Nog een bijzondere match is donkere chocoladetaart. Laat Grignolino een beetje afkoelen maar niet te veel.
Deze mousserende wijn wordt geproduceerd volgens een oude landelijke traditie, vandaar het woord ancestrale in de naam. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Na een zachte persing begint de most te gisten met zijn natuurlijke gisten en suikers in inoxtanks en wordt op het einde van de eerste fermentatie de Spumante Ancestrale Brut al gebotteld. De flessen blijven rusten in de ondergrondse kelders. Dan volgt het draaien van de flessen en de dégorgement. De Spumante Ancestrale Brut Maccone is ongefilterd. We raden aan om langzaam te decanteren als je eventuele natuurlijke depot wil verwijderen. Maar een noodzaak is het niet, ook het laatste glas met wat fond is heerlijk. De wijn heeft een strogele kleur en een fijne, langdurige pareling. je herkent intense aroma's van appel en grapefruit. In de mond is het fris, met een volle en aanhoudende afdronk. Uitstekend als aperitief, bij voorgerechten en rijke visgerechten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.