De Soave Classico CimAlta, een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone (338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken meer dan 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen. Zodra de trossen zijn ontsteeld en de druiven geplet, worden ze zachtjes geperst zonder zuurstof en laat men het geheel koud macereren op ongeveer 14° C gedurende een nacht. De alcoholische gisting vindt plaats in inox tanks en de wijn blijft ongeveer twee maanden in contact met de gistresten en fijne droesem Een wijn met een pittig karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door frisse fruitige en bloemige geuren. Uitstekend bij voorgerechten op basis van vis en delicate voorgerechten.
De Domé van Tre Pini is een 100% Fiano. Domè is de roepnaam van Rocco, de wijnmaker van Tre Pini. De wijngaard ligt in Cassano delle Murge, provincie Bari, in het nationale park van Alta Murgia. Fiano is een oud druivenras dat vooral in Campania voorkwam en heel waarschijnlijk door Griekse kolonisten uit de regio Apia (Peloponnesos) is meegenomen. Later vond de Fiano ook een ideale voedingsbodem in Puglia. Rocco Plantamura slaagt er in om er een prachtig product van te maken. Een heldere strogele wijn met een fijn en floraal aroma, en doet denken aan honing, mediterrane kruiden en geel fruit. In de smaak keren de geuren terug, vergezeld door een levendige zuurtegraad en een mooie lengte. Combineer deze Fiano met voorgerechten, gegrilde groenten, geroosterde vis, wit vlees en verse kazen.
De UAIT is een pure Pinot Bianco-wijn uit de heuvels van Marzeno in Emilia Romagna. Ca' di Sopra maakt van de Pinot Bianco de hoofdrolspeler en dat is absoluut een goede keuze. Deze wijn heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties. De UAIT is elegant en fijn, delicaat geurend waarin je wit fruit herkent. De inzet van temperatuurcontrole tijdens de vinificatie en het niet toepassen van een malolactische gisting zorgt dan weer voor een aangename frisheid en toets van mineraliteit. Na de vinificatie rust deze wijn 6 maanden in verglaasde cementkuipen. Een zorgeloze en makkelijk drinkbare Pinot Bianco die goed past als aperitief en bij voorgerechten op basis van vis, sushi en verse kazen.
De wijnen van de Maccone-lijn van Angiuli Donato zijn typisch en hebben elk hun eigen persoonlijkheid. Zo ook deze Primitivo Maccone Rosato. Verkregen uit een vinificatie van Primitivo-druiven, afkomstig van oude wijnstokken, met een lage opbrengst, die gesnoeid zijn volgens de alberello-techniek, een oude snoeiwijze waarbij de wijnstokken groeien als kleine struikjes. De wijngaard ligt in de gemeente Acquaviva delle Fonti in de Gioia del Colle, één van de beste herkomstgebieden. De oogst gebeurt volledig manueel, waardoor alleen de meest geschikte druiventrossen overblijven om een uitstekende Primitivo roséwijn te kunnen maken. Na een zachte persing van de druiven volgt een fermentatie bij gecontroleerde temperatuur gedurende 10 dagen. De kleur is zachtroze. Je herkent een intens aroma met hints van bessen en de smaak is vrij zacht, vol en rond. Heerlijk te combineren van aperitief tot lichte voorgerechten, bbq en verse kazen.
Eén van de nieuwere wijnen van Cantine Salvatore uit Molise is deze Chardonnay. En direct een topper van formaat ook al is Chardonnay misschien niet direct je favoriet druivenras. Deze wijn heeft een gouden, strogele kleur. Het heeft een intens bouquet van vers fruit. De smaak vertoont een elegante en uitgebalanceerde zuurstructuur en een frisse en aromatische afdronk met een afdronk van vers fruit. Een fijne begeleider van zeevruchten en schaaldieren, alle visgerechten, maar ook voor wit vlees en zachte kazen. Ook uitstekend als een fijn en elegant aperitief.
Piemonte heeft naast beroemde rode wijnen ook uitstekende mousserende wijnen te bieden. Alta Langa mag relatief onbekend zijn als herkomstgebied, ze kunnen wedijveren met hun buren uit Franciacorta. Guasti Clemente maakt de Alta Langa Clemente Millesimato Brut op basis van Pinot Nero en Chardonnay. De wijngaarden liggen in de gemeente Nizza Monferrato en Mombaruzzo in de provincie Asti. De wijn is gemaakt volgens de metodo classico, een tweede fermentatie in de fles. Ze rust minimaal 24 maanden op de gistresten. Een waar aromatisch genot en levendige bubbels verwelkomen je in een glas vol fruitige smaken en een heerlijke ingetogen zuurtegraad, perfect voor de meeste gelegenheden, met of zonder eten. Fijn schuim, een aanhoudende pareling en strogele kleur bepalen het visuele karakter. In het intense aroma herken je citroenzeste, groene appel, brioche en boterachtige en florale geuren. De smaak is mineraal, fris en aanhoudend. Een waardig alternatief voor Franciacorta ...
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.