De Soave Classico CimAlta, een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone (338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken meer dan 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen. Zodra de trossen zijn ontsteeld en de druiven geplet, worden ze zachtjes geperst zonder zuurstof en laat men het geheel koud macereren op ongeveer 14° C gedurende een nacht. De alcoholische gisting vindt plaats in inox tanks en de wijn blijft ongeveer twee maanden in contact met de gistresten en fijne droesem Een wijn met een pittig karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door frisse fruitige en bloemige geuren. Uitstekend bij voorgerechten op basis van vis en delicate voorgerechten.
Eén van de nieuwere wijnen van Cantine Salvatore uit Molise is deze Chardonnay. En direct een topper van formaat ook al is Chardonnay misschien niet direct je favoriet druivenras. Deze wijn heeft een gouden, strogele kleur. Het heeft een intens bouquet van vers fruit. De smaak vertoont een elegante en uitgebalanceerde zuurstructuur en een frisse en aromatische afdronk met een afdronk van vers fruit. Een fijne begeleider van zeevruchten en schaaldieren, alle visgerechten, maar ook voor wit vlees en zachte kazen. Ook uitstekend als een fijn en elegant aperitief.
De Raboso Passito is het kroonjuweel van Bonotto delle Tezze. Gemaakt van de Raboso-druif, een authochtoon ras van de Piave-streek. Bonotto delle Tezze maakt er o.a. deze prachtige en zeldzame rode Passito van. De druiven worden na de oogst gedurende drie à vier maanden gedroogd op de eeuwenoude graanzolder van het domein. De wind die waait van de Dolomieten naar de zee droogt de druiven langzaam uit om alle delicate aroma's en smaken te bewaren. De druiven worden in de late herfst geoogst. Na ongeveer vier maanden perst men de druiven en start de fermentatie op lage temperatuur om alle aroma's en smaken maximaal te behouden. Van 100 kg druiven maakt men ongeveer 15 liter Raboso Passito. Het gehalte aan suiker in combinatie met voldoende aciditeit zorgt voor een geconcentreerde en zeer gebalanceerde houtgelagerde dessertwijn.
De Amarone della Valpolicella is het paradepaardje uit de Valpolicella-streek. De appasimento-techniek om een Amarone te maken is al van oudsher bekend maar pas sinds de jaren '50 van de vorige eeuw op grote schaal toegepast. Het langdurig indrogen van de druiven maakt deze wijnsoort zo uniek. Een late oogst is belangrijk omdat de druiven daardoor meer suikers bevatten. Het indrogen voor de persing en de lange houtlagering vormen andere belangrijke onderdelen in het bekomen van dit hoogstaand eindproduct. De druivenrassen Corvinone, Corvina en Rondinella die Corte Adami gebruikt voor de Amarone worden speciaal geselecteerd. Corte Adami oogst de druiven in kleine manden en worden aansluitend ingedroogd in goed verluchte lokalen. Hierna volgt een tweede selectie van de druiven. De alcoholische fermentatie gebeurt gedurende 20 à 25 dagen onder gecontroleerde temperatuur in inoxtanks. De maloctische gisting volgt in eiken vaten van 500 liter met maandelijkse battonage. De laatste stap is een houtlagering die twee jaar duurt.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.