De nieuwste jaargang van de Pecorino Casino Murri 14° is de 2023. Een fijne Pecorino die alleen in de beste jaren op de markt komt. Het is een wijn met body en lengte. De wijngaarden in de heuvels van de provincie Chieti waar de Pecorino groeit profiteren maximaal van het zonlicht om tot volle rijpheid te komen en te genieten van de nabijheid van de Adriatische Zee. De druiven worden zacht geperst, de most wordt bij lage temperaturen gefermenteerd met lokale gisten en de wijn rijpt in inoxtanks met een korte passage in houten vaten. De kleur is licht strogeel. In het aroma herken je witte bloemen en wit fruit met geuren van geel fruit. De smaak is rond en mondvullend. De Pecorino Casino Murri 14° heeft een sterk temperament en is geschikt bij schaal- en schelpdieren, wit vlees en verse kazen.
De Trebbiano d'Abruzzo behoort tot de grote Trebbiano-familie en is één van de meest geteelde witte druivensoorten in Midden-Italië. De Trebbiano-wijnstokken zijn al sinds de Romeinse tijd bekend in Italië. Hun naam is afgeleid van "Trebula", wat boerderij betekent. Plinius de Oudere beschrijft een "Vinum Trebulanum", die volgens deze interpretatie zou staan voor "landwijn", of "zelfgemaakte wijn". De eerste sporen van de aanwezigheid van Trebbiano in de regio Abruzzo dateren uit 1500, maar het is zeer waarschijnlijk dat de wijnstok hier al sinds de Romeinse tijd wordt verbouwd. Na de oogst en zachte persing laat men de most met inheemse gisten fermenteren in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De Trebbiano d'Abruzzo Casino Murri 14° kent na de vinificatie een korte rijping in houten vaten. De kleur is strogeel. De aroma's zijn rijp en je herkent wit fruit en witte bloemen. De smaak is fijn, fris en rond met een mooie finale.
Dit is een Montepulciano Riserva waar Cantina San Giacomo bijzondere aandacht aan schenkt. Gevinifieerd in kleine aantallen en alleen in de oogstjaren die kwaliteit garandeert. Na de oogst volgt een lange maceratie van de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Na de vinificatie decanteert men de wijn in inoxtanks, om later, na de malolactische gisting, te rijpen in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 12 maanden. Diep robijnrood, met granaatreflecties kenmerken de kleur. De geur is intens en complex met hints van rijpe kersen, met kruidige tonen. Vol en stevig in de mond met een aanhoudende en aangenaam gestructuteerde afdronk. Deze Montepulciano Riserva ondergaat geen sterke filtratie, daarom kan het een natuurlijke afzetting aanwezig zijn.
De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
Dit is een heerlijke Barbera d'Alba, één van de lievelingen van Marco Brangero. Naast de typische kenmerken van de Barbera; de fijne bessenzuurtjes en het vers rood fruit, zit er ook body en fruit in de wijn. De Barbera-wijngaarden liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na de zachte persing volgt een fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen. De Barbera d'Alba rust 10 maanden in barriques. Drinkbaarheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken. Viooltjes, cederhout en geuren van rijp rood fruit kenmerken de geur. De smaak is fris, soepel, vol, krachtig en goed gebalanceerd.
Marco Brangero heeft van deze Nebbiolo d'Alba een toegankelijke en fijne wijn met een hogedrinkbaarheidsfactor gemaakt. De Quattro Cloni is een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn, een perfect alternatief voor Barolo of Barbaresco. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
Marco Brangero weet een zuivere Nebbiolo d'Alba te maken, met finesse en drinkbaarheid hoog in het vaandel. Ook met deze jaargang van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld, weliswaar nog jong van hart. Opnieuw een leuk opstapje naar een Barolo of Barbaresco aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
Een rode Piemontees met een stevige reputatie is ongetwijfeld de Barbera d'Alba. Marco Brangero maakt er twee varianten van. De druiven voor deze Barbera d'Alba La Soprana komen uit een wijngaard met oude stokken met een lage opbrengst. De wijngaarden van Marco Brangero zijn gesitueerd in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba.
Na vinificatie rust de Barbera La Soprana 16 maanden op nieuwe eiken vaten van 500L.
De wijn heeft een donkere bijna ondoorzichtige robijnrode kleur, het aroma van viooltjes en kersen en heeft een intense diepe smaak met de nodige fijne zuurtjes.
Lees verder
Een mousserende wijn uit Piemonte is eerder een zeldzaamheid. Marco Brangero maakt met zijn Alta Langa Extra Brut een 100%-Chardonnay volgens de Metodo Classico, zijnde een tweede fermentatie in de fles. De wijn heeft alles om er heerlijk van te genieten, een finesse en complexiteit die zelfs bij een maaltijd niet zou misstaan. De wijngaard ligt op een heuvel waar witte tufsteen en mergel volop aanwezig zijn in de ondergrond. De vinificatie van deze wijn vindt plaats in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ca. 20 dagen. Hij wordt daarna gebotteld voor de tweede gisting op fles die ongeveer 40 maanden duurt. De kleur is strogeel met delicate gouden reflecties. Het aroma is complex, uitnodigend, delicaat, met hints van lindebloesem, citrus, honing, gebak en aangenaam mineraal. De smaak is fijn, complex, droog met hints van frisse citrus en wit fruit, met een rijke knapperige textuur en een lange minerale afdronk. Drink hem als aperitief of bij wit vlees, gevogelte en visgerechten.
Barolo is ontegensprekelijk de icoonwijn van Piemonte en iedereen kent deze naam. Nochtans is de Nebbiolo-druif niet het meest toegankelijke ras. Gekenmerkt door veel tannines moet de wijnmaker zowel qua maceratie als lagering een echte vakman zijn. De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo's rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is. De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Monvigliero, beschouwd als een "grand cru" in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. Een toplocatie die een zeer mooie, elegante en complexe Barolo oplevert. Na een maceratie en vinificatie gedurende ongeveer 40 dagen volgt een rijping in tonneaux van eerste en tweede passage gedurende ongeveer 30 maanden. De resterende zes maanden op fles maken de Barolo klaar om 4 jaar na het oogstjaar te worden geproefd.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.