De nieuwste jaargang van de Pecorino Casino Murri 14° is de 2023. Een fijne Pecorino die alleen in de beste jaren op de markt komt. Het is een wijn met body en lengte. De wijngaarden in de heuvels van de provincie Chieti waar de Pecorino groeit profiteren maximaal van het zonlicht om tot volle rijpheid te komen en te genieten van de nabijheid van de Adriatische Zee. De druiven worden zacht geperst, de most wordt bij lage temperaturen gefermenteerd met lokale gisten en de wijn rijpt in inoxtanks met een korte passage in houten vaten. De kleur is licht strogeel. In het aroma herken je witte bloemen en wit fruit met geuren van geel fruit. De smaak is rond en mondvullend. De Pecorino Casino Murri 14° heeft een sterk temperament en is geschikt bij schaal- en schelpdieren, wit vlees en verse kazen.
De Trebbiano d'Abruzzo behoort tot de grote Trebbiano-familie en is één van de meest geteelde witte druivensoorten in Midden-Italië. De Trebbiano-wijnstokken zijn al sinds de Romeinse tijd bekend in Italië. Hun naam is afgeleid van "Trebula", wat boerderij betekent. Plinius de Oudere beschrijft een "Vinum Trebulanum", die volgens deze interpretatie zou staan voor "landwijn", of "zelfgemaakte wijn". De eerste sporen van de aanwezigheid van Trebbiano in de regio Abruzzo dateren uit 1500, maar het is zeer waarschijnlijk dat de wijnstok hier al sinds de Romeinse tijd wordt verbouwd. Na de oogst en zachte persing laat men de most met inheemse gisten fermenteren in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De Trebbiano d'Abruzzo Casino Murri 14° kent na de vinificatie een korte rijping in houten vaten. De kleur is strogeel. De aroma's zijn rijp en je herkent wit fruit en witte bloemen. De smaak is fijn, fris en rond met een mooie finale.
Dit is een Montepulciano Riserva waar Cantina San Giacomo bijzondere aandacht aan schenkt. Gevinifieerd in kleine aantallen en alleen in de oogstjaren die kwaliteit garandeert. Na de oogst volgt een lange maceratie van de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Na de vinificatie decanteert men de wijn in inoxtanks, om later, na de malolactische gisting, te rijpen in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 12 maanden. Diep robijnrood, met granaatreflecties kenmerken de kleur. De geur is intens en complex met hints van rijpe kersen, met kruidige tonen. Vol en stevig in de mond met een aanhoudende en aangenaam gestructuteerde afdronk. Deze Montepulciano Riserva ondergaat geen sterke filtratie, daarom kan het een natuurlijke afzetting aanwezig zijn.
De bekende Vermut 25 van Fred Jerbis zit in een nieuw jasje. Sagrestan staat voor Sagrestano, een eerbetoon aan Fred's opa, wijnmaker op het land waar vandaag de botanicals groeien en Fred's opa was de Sagrestan van het land. Elke druppel Sagrestan is een viering van authentieke smaken die we in het verleden en het grondgebied van Friuli Venezia Giulia terug vinden. Het nieuwe label is met de hand getekend door de Friuliaanse kunstenaar Marta Lorenzon die opa Piero vertegenwoordigde met een uilenkop, een typisch dier in de berggebieden van Friuli Venezia Giulia.
De originele, ongefilterde en handgemaakte Vermut van Fred Jerbis is gemaakt van 25 botanicals van Italiaanse oorsprong, waaronder alsem (Engels: wormwood) en twee soorten sinaasappels. Door 2 verschillende extractiemethoden te gebruiken, een koude maceratie van gedroogde planten en een hete maceratie, ontstaat een delicate maar ook intens kruidachtige vermouth. De kleur is diepbruin met roodachtige tinten door de natuurlijke kleur van de planten en de gebrande suiker. Initieel herken je Marsala in het aroma waarna kruiden, citrus en fruitige nuances naar voren komen. De bitterzoete smaak wordt gekenmerkt door fruitige tinten van wilde bessen tot zure kersen. In de afdronk ontdek je een aanhoudende bitterheid door de absint, meesterwortel, gentiaanwortel en jeneverbes. De eventuele aanwezigheid van neerslag op de bodem van de fles wordt bepaald door de natuurlijkheid van de grondstoffen die bij de productie van deze Vermut zijn gebruikt.
Deze Fernet hoort tot de groep van typische Italiaanse digestieven met een uitgesproken gebalanceerde bitterheid. 25 botanicals zorgen voor een pittige toets en munt en eucalyptus brengen frisheid in deze likeur. Gebruikte botanicals zijn o.a. kamille, citrus, rabarberwortel, hennep, laurier en munt. 25 verschillende kruiden, wortels en bloemen worden individueel in graanalcohol gedrenkt en vervolgens gemengd en gerijpt in kastanjehouten vaten gedurende 40-60 dagen. De kleur van amber met roodachtige tinten komen van de gebruikte planten. In de rijke en delicate geur herken je direct munt, rabarber en zoethout. De smaak is rijk, bitter, fris en kruidig met een heel lange afdronk. Deze likeur is artisanaal gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Perfect te drinken "on the rocks" voor de liefhebbers of een zeer mooie toevoeging aan een cocktail. Denk bijvoorbeeld aan de klassieker "Hanky Panky", een cocktail gemaakt van gin, vermout en Fernet, een bittere Italiaanse digestivo, gecreëerd door Ada "Coley" Coleman, hoofdbartender bij het Savoy Hotel in Londen.
Een originele Italiaanse Amaro bekomen door één enkele infusie van alle plantaardige ingrediënten volgens de oude traditie van de monniken. 16 botanicals liggen aan de basis van dit typisch Italiaanse digestief waaronder: limoen, es, moerbei, cipres, berk, zwarte den, sinaasappel, rabarber en bessen. Intens amberkleurig met een plantaardig aroma van bomen, bladeren en pas op het einde typische aroma's van wortels. Amaro betekent niet voor niets bitter in het Italiaans. De smaak is kruidig, evenwichtig en delicaat, met intense en ronde tonen en een aangename lichtbittere toets. Hints van schors, knoppen, vruchten van bomen, zoals in een kreupelhoutbos waar het net geregend heeft. De nasmaak is zacht bitter, aanhoudend en rijk. Naast het meer klassieke gebruik als afsluiter van de maaltijd, is het ook zeer geschikt om te gebruiken in de klassieke Italiaanse cocktails.
De Bitter 34 Chestnut Honey is intens en evenwichtig bitter. Een delicate maar aanhoudende kruidachtige smaak waarbij de toon van kastanjehoning zacht aanwezig is. De alcoholische perceptie is zeer discreet voor een traditioneel recept waarbij honing al in de neus aanwezig is. De body wordt gegeven door de bittere tonen dankzij de maceratie van planten zoals de gentiaanwortel en de rijkdom aan plantaardige ingrediënten die het complex en persistent maken. De afdronk is aanhoudend bitter door plantaardige ingrediënten, maar afgezwakt door de frisheid van citrusvruchten. Alles wordt vervolgens doordrenkt met hibiscusbloemen die een zeer intense en natuurlijke koraalrode tint geven. Een ideale match in traditionele Italiaanse cocktails en perfect gemixt met andere Fred Jerbis producten.
43 botanicals van Italiaanse oorsprong en 5 extractiemethoden definiëren de strogele gin van Fred Jerbis. Jeneverbes, engelwortel, citroen, sinaasappel, mandarijn, tijm, lavendel, munt, anijs, venkel, bergden, citroenmelisse, iris, meesterwortel, bonenkruid, salie, duizendblad, saffraan en oranjebloesem zijn slechts een deel van de 43 kruiden en planten die we mogen kennen. De rest is het geheim van de meester ... Tonen van jeneverbes, viooltjes (gegeven door de iris), lichte lavendel en citrus bepalen het aroma. De smaak is kruidig, delicaat en citrusachtig.
De zachte body wordt gegeven door botanicals zoals dille, venkel en anijs. De bittere tonen komen van de maceratie van planten zoals meesterwortel, gentiaan, maar vooral jeneverbes (aanwezig in het dubbele van het percentage vergeleken met een klassieke gin). De ronde afdronk is er dankzij de engelwortel en sluit af met een frisheid van tijm, citroenmelisse, salie en munt. Past heel goed bij de meeste tonics, omdat zowel de bittere als de zoetere delen aanwezig zijn.
De Americano is een klassieke en één van de oudste Italiaanse cocktails, die teruggaat tot het jaar 1860 in de bar van Gaspare Campari in Milaan. Hoewel de naam "Amerikaans" betekent is ze op en top Italiaans en gemaakt met gelijke delen Bitter en rode Vermut. Vandaar dat ze ook als "Milano-Torino" bekend is vanwege de oorspronkelijke ingrediënten: een bittere likeur uit Milaan en een rode vermouth uit Turijn. De Americano kan je beschouwen als de voorloper van de Negroni cocktail. In deze set zitten de handgemaakte en ongefilterde basislikeuren van Fred Jerbis voor een heerlijke Americano.
Eén van de iconische Italiaanse cocktails is de Negroni. "Un terzo, un terzo, un terzo": drie gelijke delen Vermut, Bitter en Gin vormen de combinatie voor deze iconische cocktail. Meer dan 100 jaar geleden, in 1919, vroeg de flamboyante graaf Camillo Negroni zijn barman in Firenze een sterkere versie van een Americano te maken. De soda werd vervangen door gin en zo ontstond de Negroni. Een universele cocktail die synoniem staat voor “Made in Italy” en de “Roaring Twenties”. In deze set zitten de handgemaakte en ongefilterde basislikeuren van Fred Jerbis voor een heerlijke Negroni.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.