Janare is een speciaal project van La Guardiense, één van de belangrijkste en toonaangevende wijncoöperaties van Italië, gelegen in de buurt van Benevento. De wijnen van Janare komen van geselecteerde percelen waarbij het doel is om kwaliteitswijnen te produceren die representatief zijn voor de streek en gemaakt van autochtone druivenrassen. De Coda di Volpe is een relatief onbekend maar zeer oud ras van waarschijnlijk Griekse origine en al bekend bij de Romeinen. De naam die letterlijk "vossenstaart" betekent is afgeleid van de specifieke licht gekrulde vorm van de tros. Deze witte wijn heeft een floraal aroma met geuren en smaken die doen denken aan geel fruit. Zeer toegankelijk met een fijne frisheid. Perfect om te combineren met vis en groenten in diverse bereidingen en zeker mooi bij sushi.
De Alfabeto-lijn van Janare bevat wijnen van verschillende heuvelachtige gebieden met verschillende ondergronden. De Fiano-druif is aangeplant in percelen rond Benevento. Na de oogst volgt een korte criomaceratie op 10°C. Strogeel van kleur met wat groene reflecties. In de neus herken je florale geuren van kamille en linde, geel fruit, meloen, en een frisse toets van passievrucht en groene appel. Deze medium-body wijn is zeer gebalanceerd en past mooi bij gebakken of rauwe vis of pastagerechten met vis- of groentensauzen.
De tekens op de flessen van de Alfabeto-lijn van Janare komen uit het alfabet van het Oskisch, een oude taal die in Zuid-Italië en dus ook de Sannio-regio in Campania werd gesproken tussen de 5de en 2de eeuw v. Chr. . De Greco is een typisch druivenras voor deze regio die gestructureerde en wat complexere wijnen oplevert. Ook deze Alfabeto Greco vertoont die kenmerken. In het aroma herken je jeudige primaire aroma's van citrus naast een hint van boenwas, exotisch fruit, vuursteen en op de achtergrond wat vanille. De smaak is intens en licht complex. Drink hem niet te koud bij schaal- en schelpdieren of pasta en risotto met vis of groenten.
De Alfabeto-wijnen van Janare komen van geselecteerde wijngaarden met diverse terroirs uit de heuvels rond Benevento, regio Campania. Zoals bij het regisseren van een orkest is het de taak van de dirigent om ervoor te zorgen dat elk onderdeel past en harmonieus samenkomt. Hier bestaat het werk uit het selecteren van de beste druiven afkomstig van verschillende bodems en microklimaten. Deze Alfabeto Aglianico met een intense robijnrode kleur met paarse tinten geurt naar kersen, zoethout en kruiden. Een volle en intense smaak met zachte tannines zorgt voor een mooie smaaksensatie. Een klein deel van de wijn wordt in barriques gelagerd om de tannines af te ronden. Een toegankelijke wijn die stevigere gerechten aan kan. Denk aan pasta met vleessaus of met peulvruchten, geroosterd of gestoofd rood vlees en harde en belegen kazen. Serveertip: open deze wijn eventueel enkele uren op voorhand om de smaak te verzachten.
De nieuwste jaargang van de Pecorino Casino Murri 14° is de 2023. Een fijne Pecorino die alleen in de beste jaren op de markt komt. Het is een wijn met body en lengte. De wijngaarden in de heuvels van de provincie Chieti waar de Pecorino groeit profiteren maximaal van het zonlicht om tot volle rijpheid te komen en te genieten van de nabijheid van de Adriatische Zee. De druiven worden zacht geperst, de most wordt bij lage temperaturen gefermenteerd met lokale gisten en de wijn rijpt in inoxtanks met een korte passage in houten vaten. De kleur is licht strogeel. In het aroma herken je witte bloemen en wit fruit met geuren van geel fruit. De smaak is rond en mondvullend. De Pecorino Casino Murri 14° heeft een sterk temperament en is geschikt bij schaal- en schelpdieren, wit vlees en verse kazen.
De Trebbiano d'Abruzzo behoort tot de grote Trebbiano-familie en is één van de meest geteelde witte druivensoorten in Midden-Italië. De Trebbiano-wijnstokken zijn al sinds de Romeinse tijd bekend in Italië. Hun naam is afgeleid van "Trebula", wat boerderij betekent. Plinius de Oudere beschrijft een "Vinum Trebulanum", die volgens deze interpretatie zou staan voor "landwijn", of "zelfgemaakte wijn". De eerste sporen van de aanwezigheid van Trebbiano in de regio Abruzzo dateren uit 1500, maar het is zeer waarschijnlijk dat de wijnstok hier al sinds de Romeinse tijd wordt verbouwd. Na de oogst en zachte persing laat men de most met inheemse gisten fermenteren in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De Trebbiano d'Abruzzo Casino Murri 14° kent na de vinificatie een korte rijping in houten vaten. De kleur is strogeel. De aroma's zijn rijp en je herkent wit fruit en witte bloemen. De smaak is fijn, fris en rond met een mooie finale.
Dit is een Montepulciano Riserva waar Cantina San Giacomo bijzondere aandacht aan schenkt. Gevinifieerd in kleine aantallen en alleen in de oogstjaren die kwaliteit garandeert. Na de oogst volgt een lange maceratie van de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Na de vinificatie decanteert men de wijn in inoxtanks, om later, na de malolactische gisting, te rijpen in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 12 maanden. Diep robijnrood, met granaatreflecties kenmerken de kleur. De geur is intens en complex met hints van rijpe kersen, met kruidige tonen. Vol en stevig in de mond met een aanhoudende en aangenaam gestructuteerde afdronk. Deze Montepulciano Riserva ondergaat geen sterke filtratie, daarom kan het een natuurlijke afzetting aanwezig zijn.
De verschillende fases van de maanstanden zijn de inspiratiebron geweest voor de etiketten van de Cru del Sannio-wijnen van Janare. De naam Janare is afgeleid van de priesteressen van de godin van de maan Diana, de Dianare. Diana beschermde de natuur, landbouw en vrouwen. De Cru del Sannio Fiano Colle di Tilio komt van slechts 7 hectare wijngaarden rond Benevento. Na de oogst, begin september, volgt een cryomaceratie op 8°-10°C van ca. 12 uur. de vinificatie gebeurt in inox op lage temperatuur gedurende 20 dagen. De kleur is strogeel. In het rijke aroma herken je abrikoos, ananas, passievrucht en pompelmoes en mineraliteit. De smaak is droogfruitig en redelijk sappig. Pasta met vis en gebakken vis zijn perfecte combinaties.
De Cru del Sannio Greco Pietralata komt van percelen met een verschillende ondergrond, gaande van vulkanische oorspong tot kalk- en kleigronden. De percelen zijn met grote zorgvuldigheid gekozen en slechts 7 hectare aan Greco-wijngaarden komen in aanmerking voor deze toplijn. Na de vinificatie volgt geen malolactische gisting. In het aroma zitten geuren van toast, geel fruit, wat boenwas, hooi en boter. De smaak is net als het aroma complex, gerijpt en zacht. Een fijne wijn om te combineren met fijne visgerechten, wit vlees en schaal-en schelpdieren.
Ontdek deze karaktervolle witte wijnen op basis van Greco van het domein Janare uit Campania. Er zitten telkens 3 flessen van 2 varianten in dit pakket. Perfect om zo van te genieten of als begeleider van pastagerechten met vis of groenten, wit vlees en gevogelte. Klik op "Lees verder" voor meer detailinfo.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.