Gorgazzina Botanical Tonic van Fred Jerbis heeft een uitgebalanceerde aromatische samenstelling die is gecreëerd om perfect te mengen met de smaken van de 43 plantaardige ingrediënten die aanwezig zijn in zijn Gin 43. Geurende citroenmelisseblaadjes en verse Siciliaanse bittere sinaasappelschillen gaan perfect samen met een bitter vleugje kinine. Zo ontstond de Gorgazzina Tonic, een ambachtelijk product van hoge kwaliteit, met een authentieke smaak, zoals alle distillaten en likeuren van Fred Jerbis.
De originele, ongefilterde en handgemaakte Vermut van Fred Jerbis is gemaakt van 25 botanicals van Italiaanse oorsprong, waaronder alsem (Engels: wormwood) en twee soorten sinaasappels. Door 2 verschillende extractiemethoden te gebruiken, een koude maceratie van gedroogde planten en een hete maceratie, ontstaat een delicate maar ook intens kruidachtige vermouth. De kleur is diepbruin met roodachtige tinten door de natuurlijke kleur van de planten en de gebrande suiker. Initieel herken je Marsala in het aroma waarna kruiden, citrus en fruitige nuances naar voren komen. De bitterzoete smaak wordt gekenmerkt door fruitige tinten van wilde bessen tot zure kersen. In de afdronk ontdek je een aanhoudende bitterheid door de absint, meesterwortel, gentiaanwortel en jeneverbes. De eventuele aanwezigheid van neerslag op de bodem van de fles wordt bepaald door de natuurlijkheid van de grondstoffen die bij de productie van deze Vermut zijn gebruikt.
Een originele Italiaanse Amaro bekomen door één enkele infusie van alle plantaardige ingrediënten volgens de oude traditie van de monniken. 16 botanicals liggen aan de basis van dit typisch Italiaanse digestief waaronder: limoen, es, moerbei, cipres, berk, zwarte den, sinaasappel, rabarber en bessen. Intens amberkleurig met een plantaardig aroma van bomen, bladeren en pas op het einde typische aroma's van wortels. Amaro betekent niet voor niets bitter in het Italiaans. De smaak is kruidig, evenwichtig en delicaat, met intense en ronde tonen en een aangename lichtbittere toets. Hints van schors, knoppen, vruchten van bomen, zoals in een kreupelhoutbos waar het net geregend heeft. De nasmaak is zacht bitter, aanhoudend en rijk. Naast het meer klassieke gebruik als afsluiter van de maaltijd, is het ook zeer geschikt om te gebruiken in de klassieke Italiaanse cocktails.
De Bitter 34 Chestnut Honey is intens en evenwichtig bitter. Een delicate maar aanhoudende kruidachtige smaak waarbij de toon van kastanjehoning zacht aanwezig is. De alcoholische perceptie is zeer discreet voor een traditioneel recept waarbij honing al in de neus aanwezig is. De body wordt gegeven door de bittere tonen dankzij de maceratie van planten zoals de gentiaanwortel en de rijkdom aan plantaardige ingrediënten die het complex en persistent maken. De afdronk is aanhoudend bitter door plantaardige ingrediënten, maar afgezwakt door de frisheid van citrusvruchten. Alles wordt vervolgens doordrenkt met hibiscusbloemen die een zeer intense en natuurlijke koraalrode tint geven. Een ideale match in traditionele Italiaanse cocktails en perfect gemixt met andere Fred Jerbis producten.
43 botanicals van Italiaanse oorsprong en 5 extractiemethoden definiëren de strogele gin van Fred Jerbis. Jeneverbes, engelwortel, citroen, sinaasappel, mandarijn, tijm, lavendel, munt, anijs, venkel, bergden, citroenmelisse, iris, meesterwortel, bonenkruid, salie, duizendblad, saffraan en oranjebloesem zijn slechts een deel van de 43 kruiden en planten die we mogen kennen. De rest is het geheim van de meester ... Tonen van jeneverbes, viooltjes (gegeven door de iris), lichte lavendel en citrus bepalen het aroma. De smaak is kruidig, delicaat en citrusachtig.
De zachte body wordt gegeven door botanicals zoals dille, venkel en anijs. De bittere tonen komen van de maceratie van planten zoals meesterwortel, gentiaan, maar vooral jeneverbes (aanwezig in het dubbele van het percentage vergeleken met een klassieke gin). De ronde afdronk is er dankzij de engelwortel en sluit af met een frisheid van tijm, citroenmelisse, salie en munt. Past heel goed bij de meeste tonics, omdat zowel de bittere als de zoetere delen aanwezig zijn.
De Americano is een klassieke en één van de oudste Italiaanse cocktails, die teruggaat tot het jaar 1860 in de bar van Gaspare Campari in Milaan. Hoewel de naam "Amerikaans" betekent is ze op en top Italiaans en gemaakt met gelijke delen Bitter en rode Vermut. Vandaar dat ze ook als "Milano-Torino" bekend is vanwege de oorspronkelijke ingrediënten: een bittere likeur uit Milaan en een rode vermouth uit Turijn. De Americano kan je beschouwen als de voorloper van de Negroni cocktail. In deze set zitten de handgemaakte en ongefilterde basislikeuren van Fred Jerbis voor een heerlijke Americano.
Eén van de iconische Italiaanse cocktails is de Negroni. "Un terzo, un terzo, un terzo": drie gelijke delen Vermut, Bitter en Gin vormen de combinatie voor deze iconische cocktail. Meer dan 100 jaar geleden, in 1919, vroeg de flamboyante graaf Camillo Negroni zijn barman in Firenze een sterkere versie van een Americano te maken. De soda werd vervangen door gin en zo ontstond de Negroni. Een universele cocktail die synoniem staat voor “Made in Italy” en de “Roaring Twenties”. In deze set zitten de handgemaakte en ongefilterde basislikeuren van Fred Jerbis voor een heerlijke Negroni.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.