De Gavi di Gavi van Guasti Clemente is een 100% Cortese. Gavi is bekend als één van de betere Piemontese witte wijnen. Cortese is een nobel en oud druivenras.Na de manuele oogst start de vinificatie in inoxtanks. Het aroma laat je genieten van geuren van witte bloemen, citrus en wit fruit. De smaak is fris, droog en mineralig. De medium zuurtegraad en de lichte citrussmaken van deze Gavi di Gavi geschikt als aperitiefwijn of begeleider van zeevruchten en visgerechten.
Barbera, traditioneel aangeduid in de vrouwelijke vorm, la Barbera, is het tweede meest aangeplante rode druivenras in Italië. Oorspronkelijk afkomstig uit het Monferrato-gebied, wordt deze variëteit in de hele regio Piemonte verbouwd. De wijngaarden van Guasti Clemente liggen in de gemeente Nizza Monferrato. De oogst is volledig manueel en na de fermentatie rust deze Barbera 12 maanden in houten vaten. Het aroma is vol, licht kruidig met een fijne toets van cederhout. De smaak is droog, gestructureerd en vol. Combineer hem met geroosterd vlees, wild en oude kazen.
De Boschetto Vecchio van Guasti Clemente in Nizza Monferrato, is een oud perceel met Barbera-stokken. De opbrengst is zo laag dat slechts ca. 3500 flessen per jaar kunnen geproduceerd worden. De oogstperiode begint eind september en loopt tot begin oktober. Na de fermentatie die ca. 2 weken duurt, rust de wijn 18 maanden in houten vaten. De robijnrode kleur kan na verouderen evolueren naar granaatrood. Het aroma zit vol rijp en gekonfijt rood fruit en een vleugje vanille en tabak. De smaak is droog, harmonieus en vol. Deze Barbera d'Asti past goed bij wild en geroosterd vlees. De flessen Boschetto Vecchio zijn verpakt en manueel afgewerkt zoals de eersten jaargang uit 1946.
De magnum van de Barbera d'Asti Boschetto Vecchio van Guasti Clemente is dubbel zoveel plezier en komt eveneens uit de wijngaarden in Nizza Monferrato, een oud perceel met Barbera-stokken met een lage opbrengst. De oogstperiode begint eind september en loopt tot begin oktober. Na de fermentatie die ca. 2 weken duurt, rust de wijn 18 maanden in houten vaten. De robijnrode kleur kan na verouderen evolueren naar granaatrood. Het aroma zit vol rijp en gekonfijt rood fruit en een vleugje vanille en tabak. De smaak is droog, harmonieus en vol. Deze Barbera d'Asti past goed bij wild en geroosterd vlees. De flessen Boschetto Vecchio zijn verpakt en manueel afgewerkt zoals de eersten jaargang uit 1946.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via Pay.nl.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.