Rosso di Montepulciano

Product informatie
Druivenras: Sangiovese 90%, Canaiolo 5%, Mammolo 5%.
Wijnbouw: biologisch.
Ondergrond: klei, tufsteen.
Ouderdom wijnstokken: 21 jaar.
Hoogte wijngaard: 340 m.
Herkomstbenaming: DOC Rosso di Montepulciano.
Oogstperiode: begin tot eind september, manuele oogst.
Vinificatie: fermentatie op 28°C en maceratietijd van 20 à 25 dagen.
Lagering: 6 maanden lagering in eiken vaten.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 13,5%.
Aroma: intens aroma van rijpe kersen, bosvruchten en kruiden en een toets van zoethout.
Smaak: droog, gestructureerd en sappig.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C.
Te drinken bij: gegrild & geroosterd rood vlees, rundvlees, pasta met vleessaus en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2027.