Pauciuri Riserva

Product informatie
Druivenras: Barbera 60%, Magliocco 40%.
Wijnbouw: biologisch.
Ondergrond: klei-zand.
Ouderdom wijnstokken: 25 jaar.
Hoogte wijngaard: 350 m.
Herkomstbenaming: IGP Calabria.
Oogstperiode: tweede helft september, manuele oogst.
Vinificatie: maceratietijd van 10 dagen, fermentatie in inox tanks.
Lagering: 6 maanden lagering in houten vaten van 500 L gevolgd door 12 maanden flessenrust.
Kleur: donker robijnrood.
Alcoholgehalte: 14 %.
Aroma: grafiet, licht vlezig en aards, donker fruit en leer.
Smaak: fijn, sappig en medium lange afdronk.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C. (laat hem even ademen van te voren)
Te drinken bij: rundvlees, pasta met vleessaus, gegrild & geroosterd rood vlees, pelswild en harde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2027.