Valpolicella Superiore Ripasso

Product informatie
Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: klei - kalk.
Ouderdom wijnstokken: 42 jaar.
Hoogte wijngaard: 200 m.
Herkomstbenaming: DOC Valpolicella Ripasso.
Oogstperiode: manueel, begin oktober.
Vinificatie: 7 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inoxtanks, na vinifcatie van de Amarone brengt men de Valpolicella in contact met de resten van de Amarone (ripassare).
Lagering: 12 maanden in Franse barriques.
Kleur: donker robijnrood.
Alcoholgehalte: 14,0 %.
Aroma: rijp rood fruit, cacao en zoethout.
Smaak: fris, vol, rijp fruit, fijne zuren en zachte tannines.
Serveertemperatuur: 18°-20°C.
Te drinken bij: gevogelte, kalfsvlees, lamsvlees, varkensvlees, rundvlees, gegrild & geroosterd vlees, klein wild, harde kazen of om zo van te genieten.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.