Roggiano Morellino di Scansano

Product informatie
Druivenras: Sangiovese 95%, Alicante 5%.
Wijnbouw: conventioneel.
Ondergrond: zanderige kleigrond .
Ouderdom wijnstokken: 15 - 25 jaar.
Hoogte wijngaard: 100 - 300m.
Herkomstbenaming: DOCG Morellino di Scansano.
Oogstperiode: eind september.
Vinificatie: 7 dagen maceratie en vinificatie (de eerste 12 uur zonder temperatuurcontrole) op max. 27°C in inoxtanks.
Lagering: op eigen droesem tot de malolactische gisting in november in inoxtanks.
Kleur: robijnrood met paarse randen.
Alcoholgehalte: 14 %.
Aroma: kersen, kreupelhout, aromatische kruiden.
Smaak: fijne zuren, zoethout, elegante tannines, rijp fruit en aangenaam.
Serveertemperatuur: 18 °C.
Te drinken bij: antipasti van salumi & prosciutto, paddestoelen, lamsvlees, rundvlees, carpaccio & tartaar van rood vlees, gegrild & geroosterd vlees, pasta met tomatensausen en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2027.