Vino Nobile di Montepulciano

Product informatie
Druivenras: Sangiovese 90%, Canaiolo5%, Mammolo 5%.
Wijnbouw: biologisch.
Ondergrond: klei en tufsteen.
Ouderdom wijnstokken: 20 jaar.
Hoogte wijngaard: 280 m.
Herkomstbenaming: DOCG Vino Nobile di Montepulciano.
Oogstperiode: september, manuele oogst.
Vinificatie: fermentatie op 28°C en maceratietijd van 20 à 25 dagen.
Lagering: 24 maanden lagering in eiken vaten.
Kleur: robijnrood.
Alcoholgehalte: 14%.
Aroma: pruimen, kersen, viooltjes en kruiden.
Smaak: droog, gestructureerd, fijne tannines en fijn.
Serveertemperatuur: 16°- 18°C.
Te drinken bij: gegrild & geroosterd rood vlees, rundvlees, pasta met vleessaus, vederwild en halfharde kazen.
Bewaarpotentieel: tot einde 2026.